پیری را به تأخیر بیاندازید! – ویبره

پیری را به تأخیر بیاندازید! – خواص مواد غذایی

پیری را به تأخیر بیاندازید! - خواص مواد غذایی
طبیعت در ریشه این گیاه با ارزش

خوراکی، خواصی نهاده است که با پیشگیری از تصلب شرائین بروز پیری را به تعویق می‌اندازد.

پیاز و پیشگیری:
پیاز (Allium cepa یا onion) عنصر اصلی در سفره خانواده می‌باشد، بطوریکه بر عکس هم خانواده‌اش سیر بیشتر مصرف خوراکی دارد تا درمانی ولی با توجه به میزان بالای مصرف آن می‌تواند در پیشگیری از
* تصلب شرائین
* افزایش چربی خون
موثر ‌باشد.

خانواده:
Liliaceae

مشخصات:
گیاهی است دو ساله با ریشه پیازدار که مطبق بوده و لایه‌های گوشتی توسط پوسته نازکی ازهم جدا میشوند. ساقه گیاه توخالی، راست که ارتفاع آن به ۱متر می‌رسد و در قسمت انتهایی آن گل‌های سفید مجتمع و کروی شکل قرار دارند. برگهای تو خالی، استوانه‌ای یا کمی پهن و دارای سطحی بدون کرک می‌باشند.

میوه کپسولی ۳ حجره ای با دانه‌های تخت و سیاهرنگ می‌باشد. زمان برداشت از نیمه تابستان به بعد است.
پراکندگی:
بومی ایران و بین النهرین بوده و در سراسر دنیا کشت می‌شود.
بخش‌های مورد استفاده:
پیاز
ترکیبات شیمیائی:
* دی سولفید‌های الیلی (Alili Disulfide)
* اینولین (Inulin)
* کوئرستین (Coersetin)
* کلسیم
* و قند
از عمده ترکیبات موثره می‌باشند.
خواص:
کاهنده چربی خون: تاثیر خفیفی در کاهش چربی خون دارد.

شل کننده مجاری تنفسی: در برونشیت و آسم اثرات شل کننده بر مجاری تنفسی دارد که بواسطه اثر مهاری تیو سولفینات (Thiosulfinate) بر تولید پروستاگلاندین‌ها می‌باشد.

اشتها آور: موجب تحریک اشتها می‌شود.

جلوگیری از تصلب شرائین: با پیشگیری از تصلب شرائین بروز پیری را تعویق می‌اندازد. (مثل سیر)

ضد درد: در ضربه‌ها و کوفتگی‌ها به همراه کمی نمک از درد موضع می‌کاهد.

موارد مصرف:
پیشگیری:
تصلب شرائین: با جلوگیری از تصلب شرائین منجر به تأخیر در بروز پدیده پیری می‌گردد.

افزایش چربی خون: اثرات خفیفی در جلوگیری از افزایش چربی خون دارد.

اسپاسم مجاری تنفسی: در ابتدای تماس با مواد آلرژن (حساسیت‌زا) می‌تواند از بروز اسپاسم تنفسی جلوگیری می‌نماید.

درمان:
افزایش چربی خون: منجر به کاهش خفیف در چربی خون می‌گردد.(خوراکی) کمکی

کاهش اشتها: باعث افزایش اشتها می‌گردد.(خوراکی) کمکی

تصلب شرائین: پیشرفت تصلب شرائین را به تاخیر می‌اندازد.(خوراکی) کمکی

اسپاسم مجاری تنفسی و سرفه: در عفونتهای تنفسی و اسپاسم تنفسی در بیماران آسمی منجر به کاهش گرفتگی مجاری تنفسی و در نتیجه کاهش سرفه و تنگی نفس می‌گردد.(خوراکی) کمکی

کوفتگی: در کوفتگی‌های عضلانی باعث کاهش درد می‌گردد.(کمپرس) موضعی
موارد احتیاط و منع مصرف:
بطور کلی اثرات پیاز بیشتر در عصاره تازه آن وجود دارد و فراورده‌های آن اثرات کمتری دارند.
مصرف مقادیر زیاد آن می‌تواند باعث اختلال خفیف در عملکرد وارفارین شده و منجر به افزایش احتمال خونریزی گردد.
تداخلات دارویی:
تداخل داروئی قابل توجهی گزارش نشده است.

مصرف در دوران بارداری:
در مقادیر خوراکی معمول بلامانع است.

مصرف در دوران شیردهی:
در مقادیر خوراکی معمول بلامانع بوده ولی در مقادیر درمانی منجر به تغییر مزه و بوی شیر میگردد.

پیری را به تأخیر بیاندازید! – خواص مواد غذایی – Vibre.ir – خواص مواد غذایی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *